Tel. +31(0) 88 0504 192

 info@flevosailing.nl

FAQ

Wanneer (en hoe lang) staat het schip ter beschikking?
Antwoord: 
Waar niet anders afgesproken en door ons bevestigd, gelden qua beschikbaarheid van het gehuurde schip de volgenden tijden: Week = Vrijdag 16 uur t/m/ maandag 11 uur. | Weekend = Vrijdag 16 uur t/m maandag 11 uur. | Midweek = Maandag 14 uur t/m vrijdag 11 uur. Op Feestdagen: Pasen en Pinksteren: Vrijdag 16 uur tot dinsdag 11 uur. | Hemelvaart en Sacramentsdag: Woensdag 16 uur tot maandag 11 uur.
Is het mogelijk om bij Flevo Yachtcharter te pinnen?
Antwoord: 
Ja, het is mogelijk om bij ons te pinnen.
Wat moet ik meenemen als ik aan boord ga?
Antwoord: 
Aan boord is in principe alles wat u nodig heeft om te zeilen en te leven. Een uitgebreide inventarislijst vindt u direct op deze website, bij de beschrijving van de boot. Wat u zelf meeneemt: Zeilkleding, warme kleding (ook in de zomermaanden!), een dekbed of slaapzak, zonnebrandolie, zonnebril en wellicht ook een hoofdbedekking tegen de felle zon. Goede zeilkleding is bij ons te huur, in de maten XS t/m XXL. Kinderen krijgen een zeilpak gratis mee, volwassenen kunnen een pak erbij huren tegen een gunstige prijs. Mocht dit interessant voor u zijn, laat het ons dan op tijd weten zodat wij eventueel een passend zeilpak voor u kunnen reserveren. Ook een dekbed kunt u bij ons huren. Verder is aan boord het dragen van comfortabele schoenen met een rubberen zool sterk aan te raden: U beweegt zich veilig hiermee en het boot zelf wordt ontzien van beschadigingen. Gymschoenen zijn prima.
Met welke uitgaven moet ik rekenen als ik ga zeilen?
Antwoord: 
U moet rekening houden met de uitgaven voor eten en drinken aan boord en het brandstofverbruik. Verder moet U, als U in een haven overnacht, de havengelden betalen. Voor de zeilschool: Alle cursisten betalen gezamelijk de kosten voor de instrukteur. In de praktijk wordt hiervoor een "boordkas" ingesteld. Iedere cursist betaald hier een evenredig deel aan. Hieruit worden dan kosten als havengeld, brandstofverbruik en boodschappen betaald.
Is het mogelijk om les en verhuur te combineren?
Antwoord: 
Ja, dit is goed mogelijk. Wij beschikken over een aantal zeer ervaren instructeurs die u graag wegwijs maken op uw vakantieverblijf. Zo kunt u er bijvoorbeeld aan denken om de eerste dag van de verhuur met een instructeur havenmanouvres te oefenen of het schip beter te leren kennen. Ook is het mogelijk om op het door u gehuurde schip een instructeur mee te nemen voor een genakertraining of een eerste Waddenzee ervaring.
Is het mogelijk om kort voor vertrek te annuleren?
Antwoord: 
Nee dit is bij Flevo Yachtcharter niet mogelijk. Wij zijn gebonden aan de HISWA-voorwaarden, die hierover duidelijke regels hanteert. Wanneer u dit wilt is het wel mogelijk om hiervoor een annuleringsverzekering af te sluiten. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die dit aanbieden, hierin kunnen wij adviseren of bemiddelen. Een gangbaar tarief voor een annuleringsverzekering is 5,1 % van de totale boeking.
Hoe breng ik de boot weer terug?
Antwoord: 
U levert de boot na uw verblijf weer met volle dieseltank af. Alles wat u aan boord hebt gebracht neemt u ook weer mee naar huis, afval graag verwijderen inclusief lege flessen. Lierhendels s.v.p. op de kaarttafel leggen, karten en de getijdentabel (HP33) weer terug in de kaarttafel. Mits u de reddingsvesten heeft gedragen tijdens regenachtig weer, graag de vesten zo ophangen dat deze weer goed kunnen drogen. Eventueel erbij gehuurde zeilpakken terug naar ons kantoor. Mochten zich problemen voorgedaan hebben horen wij dat graag: Door met name technische gebreken en schades meteen aan ons door te geven helpt u ons om de schepen in een goede en veilige conditie te houden.
Hoe moet ik borg betalen?
Antwoord: 
De borg kunt u van te voren over maken of contant voldoen bij aankomst. Pinnen of met credit card de borg betalen is bij ons niet mogelijk.
Kan ik de borg ook afkopen?
Antwoord: 
Ja het is mogelijk om de borg gedeeltelijk af te kopen. Voor 51,00 euro kunt 85 % van het borgbedrag afkopen. Het bedrag van de borg is het eigen risico per schadegeval. Wanneer u tijdens de verhuurperiode meerdere keren schade vaart dan u moet het eigen risico meerdere keren betalen.